Therapeutische vervolgopleiding

Werken met gestolde rouw

Stilstaan en bewegen in het veld van liefde en rouw

Als we geboren worden, kunnen we niet anders dan ons hechten, anders overleven we niet. In de hechting leren we hoe met emoties om te gaan en krijgen we het basisgereedschap voor rouw. We rouwen om verlies van wat ons dierbaar is. Rouw is de achterkant van de liefde. Als rouw niet wordt genomen, ontstaat er gestolde rouw met als gevolg dat de hechting stagneert en de liefde niet meer voluit kan stromen. Het leven is een opeenstapeling van ervaringen en al die levenservaringen vragen om (h)erkenning, liefdevolle aandacht en soms alsnog rouw. Het doel is om alles wat er is gebeurd te integreren in je levensverhaal.

fotograaf Jelmer Jeuring

Opleidingsinformatie

De opleiding richt zich op het ambachtelijke werk van de rouwtherapeut. Je leert met cliënten de diepte in te gaan en daar te zijn waar het werkelijk om gaat.

We werken met gestolde rouw als gevolg van verlies en trauma. De basis van de opleiding wordt gevormd door het systemische gedachtengoed, hechtingstheorieën, trauma- en lijfwerk.

Het totale opleidingstraject bestaat uit acht Masterclasses van twee dagen. We leren en werken op identiteitsniveau, theorie en praktijk wisselen elkaar af.

In de Therapeutische vervolgopleiding is intervisie en supervisie niet verplicht maar we bevelen het wel van harte aan.

Zie Praktische informatie voor data, werktijden, locatie en kosten van de opleiding.

Gastopleiders

We hebben verschillende collega’s uitgenodigd voor deze Masterclasses, zoals Anna Birnie, Jane Coerts, Joke Goudswaard, Jan Kortie, Inge Land, Gwen Timmer en Margriet Wentink.
Stuk voor stuk gerenommeerde opleiders met een inspirerend verhaal en een eigen wijze van werken. De verschillende invalshoeken vormen een kleurrijk pallet en zo creëren we een werkplaats waarin we ons ambacht als rouwbegeleider nog meer verfijnen.

Sabine Noten en/of Wim van Lent zijn op alle dagen aanwezig, samen met de gastopleiders dragen ze zorg voor de veilige bedding en de persoonlijke- en professionele begeleiding.

 1. De therapeutische vervolgopleiding is bedoeld voor professionals die bij Opleidingen Land van Rouw de post-HBO opleiding Omgaan met verlies of Omgaan met verlies Kinderen & Jongeren (bijna) hebben afgerond.

  De opleiding is echt anders dan eerst; nieuwe opleiders andere thema’s en ook de vertrouwde opleiders bieden nu een ander programma. Vandaar dat dat deze Masterclasses ook interessant zijn voor oud-studenten van de Therapeutische vervolgopleiding als aanvulling/verdieping op de opleiding die ze destijds hebben gehad.

 2. De opleiding bestaat uit de volgende acht Masterclasses:

 3. Het totale opleidingstraject bestaat uit acht Masterclasses van twee dagen.

  We adviseren je om tijdens dit traject intervisie en supervisie te nemen.

  De groep bestaat uit maximaal achttien studenten.

  Gastopleiders: Anna Birnie, Jane Coerts, Joke Goudswaard, Jan Kortie, Inge Land, Gwen Timmer en Margriet Wentink.
  Sabine Noten en/of Wim van Lent zijn op alle dagen aanwezig, samen met de gastopleiders dragen ze zorg voor de veilige bedding en de persoonlijke- en professionele begeleiding.

  Werktijden: op dag 1 van 10.00 tot 17.00 uur en op dag 2 van 9.30 uur tot 16.30 uur. Er is geen avondprogramma.

  Data opleiding VO8: 2 en 3 oktober 2024, 5 en 6 november 2024, 11 en 12 december 2024, 30 en 31 januari 2025, 19 en 20 maart 2025, 17 en 18 april 2025, 14 en 15 mei 2025 en 19 en 20 juni 2025.

  Locatie: Conferentieoord de Poort

  Opleidingskosten: € 4800,- (8 x € 600,-).
  De kosten zijn inclusief, koffie, thee en lunch.
  Overnachting is niet inbegrepen, eventueel kun je dit zelf regelen met De Poort.

  Accreditatie: LV POH-GGZ heeft deze opleiding met 30 punten geaccrediteerd. Registerplein heeft ons geaccrediteerd voor 96 punten. Register Vaktherapie heeft deze opleiding met 75 punten geaccrediteerd.

  Lees ook de algemene voorwaarden en ons privacybeleid!

Intakegesprek

De therapeutische vervolgopleiding bestaat uit acht Masterclasses en is bedoeld voor professionals die bij Opleidingen Land van Rouw de post-HBO opleiding Omgaan met verlies of Omgaan met verlies Kinderen & Jongeren (bijna) hebben afgerond. Mocht je nog vragen hebben, dan zijn we graag bereid om een telefonische afspraak te maken. Van harte welkom!
Meld je aan