Wortels en groei

Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten zijn de grondleggers en de oorspronkelijke bezielers van Opleidingen Land van Rouw. Samen ontwikkelden ze een eigen wijze van werken, gebaseerd op jarenlange ervaring, wetenschappelijke kennis en ontmoetingen met leermeesters, collega’s, cliënten en studenten. Ze zijn de auteurs van het boek: Herbergen van Verlies. Hierin delen ze niet alleen hun persoonlijke ervaring, kennis en visie maar ook vele werkvormen met de lezer.

Wortels

Riet Fiddelaers-Jaspers nam in 2003 het initiatief en nodigde Sabine Noten uit om samen de opleiding Omgaan met verlies te gaan vormgeven. Met veel passie en met gebruikmaking van ieders eigen kwaliteiten ontwikkelden ze deze opleiding. Drie jaar later in 2006 startte de eerste groep van de uitstroom Omgaan met verlies Kinderen & Jongeren. In 2008 werd Sabine mede-eigenaar en was Opleidingen Land van Rouw geboren.

Groei

In 2010 kreeg de opleiding Omgaan met verlies een officieel erkende, geaccrediteerde post-HBO status voor beide uitstromen. Naar aanleiding van het boek Herbergen van Verlies ontwikkelde ze in 2014 de Therapeutische vervolgopleiding, waarin het ambacht van de rouwbegeleider centraal staat.
Sinds 2016 zijn Sabine (directeur) en haar partner Wim van Lent de eigenaren van Opleidingen Land van Rouw. Ze werken samen met een team van deskundige en betrokken opleiders, veelal oud-studenten van de opleiding, met ieder hun eigen expertise en vakmanschap.

Naast de verschillende opleidingen organiseren ze Inspiratiedagen en Masterclasses. Inmiddels is Land van Rouw een ontmoetingsplek voor (oud)studenten en vakgenoten.

Ik voelde mij welkom en heb de kracht in mijn kwetsbaarheid ontdekt, waardoor ik nog meer mijzelf kan zijn.

IMG_6226-2.jpg Palmyra
Palmyra Bakker