Wortels en groei

Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten zijn de grondleggers en de oorspronkelijke bezielers van Opleidingen Land van Rouw. Samen ontwikkelden ze een eigen wijze van werken, gebaseerd op jarenlange ervaring, wetenschappelijke kennis en ontmoetingen met leermeesters, collega’s, cliënten en studenten. Ze zijn de auteurs van het boek: Herbergen van Verlies. Hierin delen ze niet alleen hun persoonlijke ervaring, kennis en visie maar ook vele werkvormen met de lezer.

fotograaf Theo Leidekker

Wortels

Riet Fiddelaers-Jaspers nam in 2003 het initiatief en nodigde Sabine Noten uit om samen de opleiding Omgaan met verlies te gaan vormgeven. Met veel passie en met gebruikmaking van ieders eigen kwaliteiten ontwikkelden ze deze opleiding. In 2008 werd Sabine mede-eigenaar en was Land van Rouw geboren.

Groei

In 2010 kreeg de opleiding Omgaan met verlies een officieel erkende, geaccrediteerde post-HBO status. Naar aanleiding van hun gezamenlijke boek Herbergen van Verlies ontwikkelde Riet en Sabine in 2014 de Therapeutische vervolgopleiding.
Sinds 2016 zijn Sabine (directeur) en haar partner Wim van Lent de eigenaren van Opleidingen Land van Rouw.

Het is de wijze waarop je als mens met je gehele wezen wordt gezien en gehoord wat deze opleiding voor mij van onschatbare waarde maakt.

Jacqueline Duynstee
Jacqueline Duynstee