Wortels en groei

Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten zijn de grondleggers en de oorspronkelijke bezielers van Opleidingen Land van Rouw. Samen ontwikkelden ze een eigen wijze van werken, gebaseerd op jarenlange ervaring, wetenschappelijke kennis en ontmoetingen met leermeesters, collega’s, cliënten en studenten. Ze zijn de auteurs van het boek: Herbergen van Verlies. Hierin delen ze niet alleen hun persoonlijke ervaring, kennis en visie maar ook vele werkvormen met de lezer.

fotograaf Theo Leidekker

Wortels

Riet Fiddelaers-Jaspers nam in 2003 het initiatief en nodigde Sabine Noten uit om samen de opleiding Omgaan met verlies te gaan vormgeven. Met veel passie en met gebruikmaking van ieders eigen kwaliteiten ontwikkelden ze deze opleiding. In 2008 werd Sabine mede-eigenaar en was Land van Rouw geboren.

Groei

In 2010 kreeg de opleiding Omgaan met verlies een officieel erkende, geaccrediteerde post-HBO status. Naar aanleiding van hun gezamenlijke boek Herbergen van Verlies ontwikkelde Riet en Sabine in 2014 de Therapeutische vervolgopleiding.
Sinds 2016 is Land van Rouw in handen van Sabine (directeur) en haar partner Wim van Lent. Riet blijft verbonden met Land van Rouw als gastdocent en via de Masterclasses.

Het opnieuw kennis mogen maken met mezelf, heeft me een gezonde balans gebracht. Een krachtige basis voor zowel mezelf, als in de begeleiding naar anderen toe.

Cindy van Vliet
Cindy van Vliet