Ons team

Fotograaf Fleur Lodestijn

Sabine Noten

directeur en opleider

Sabine (1962) is een van de grondleggers en oorspronkelijke bezielers van Opleidingen Land van Rouw. Als directeur geeft ze koers aan de organisatie. Je ontmoet Sabine als (gast)opleider in zowel de Basisopleiding als in de Therapeutische vervolgopleiding. Haar specialisme is Stapeltjesverdriet, een systemische manier van werken met jong verlies, gestolde rouw en familietrauma.

Mijn eigen verliesverhaal ervaar ik als een meerwaarde in mijn werk. Ik werk in de ontmoeting, spelenderwijs, sensitief en transparant.

Sabine heeft onderzoek gedaan naar heel jong verlies en de gevolgen daarvan op het beleven van later verlies. Ze is auteur van het boek Stapeltjesverdriet en co-auteur van het boek Herbergen van Verlies.
In haar praktijk Stapeltjesverdriet werkt ze als therapeut en supervisor.

Sabine leeft, woont en werkt samen met haar partner Wim van Lent. Samen hebben ze een samengesteld gezin. Sabine is moeder van drie volwassen kinderen en oma van twee kleinkinderen.

Opleidingen: Professioneel werken met liefdesenergie (Piet en Marry Weisfelt), Bewegingen van de ziel, Relatietherapie, Trainersopleiding, Maskermaker, Systemisch Werken, Professionele Communicatie (Wibe Veenbaas, Phoenix Opleidingen), Traumawerk (Dr. Franz Ruppert, Margriet Wentink, Gwen Timmer, Bessel van der Kolk), Regressie- en lijfwerk (Piet Weisfelt), Aandachtgerichte Cognitieve Therapie (Noud de Haas), Focusing (René Maas), Kunstzinnig Counselen (SPSO).

Daarnaast heb ik mogen leren van Ingrid Dykstra, Marianne Franke, Inge Land en Morten Hjort.

Contact: sabine@landvanrouw.nl