Agenda

tekening Karlijn Dammers
do 30/05/2024 - vr 31/05/2024

Inspiratiedagen: Ontwerp je eigen workshop!

Met: Gwen Timmer

Hoe je een idee voor een workshop kan uitwerken naar een ontwerp

Ik haal mijn diepste adem
en zing voor mijn bestaan
mijn ander ik
in trillingen uiteen gedreven
weet als mijn adem
schaduw raakt
wij de verbinding weven

Gerdine Smit

Inhoud

Voor mensen, die een idee of wens hebben om met een groep te gaan werken en een workshop willen geven rondom het thema verlies en rouw, zijn deze inspiratiedagen een mooie aanleiding om dat ook te gaan doen. Het uitgangspunt van deze tweedaagse is om je idee voor een workshop uit te werken naar een ontwerp.

We behandelen de structuur, waarlangs je een opbouw kunt maken. Welke fasen in opbouw van een workshop kun je volgen? Hoe leren mensen en hoe breng jij dat leren op gang? Hoe zorg je, dat je mensen zo inspireert, dat zij ervaringen van betekenis inbrengen?

Wie ben jij en wat zegt deze workshop over jou?

Wat wil je graag bereiken met specifiek deze workshop en deze doelgroep?

Als je een workshop kan verbinden met jouw eigenheid, je eigen bronnen, jouw doorleefde geschiedenis en leerproces klinken inzichten en bezieling door in wat je wilt overdragen.

In het ontwerpen van een workshop gebruik je jezelf als uitgangspunt, waardoor anderen in ontmoeting met jou hun eigen verhaal kunnen ervaren en er betekenis aan kunnen geven. Hierbij speelt ook jouw eigen geraaktheid met de muzen, zoals muziek, verhalen en beelden een rol.

We werken tijdens de tweedaagse met gerichte opdrachten, zodat je na twee dagen een concept hebt van de workshop, die je wilt gaan geven.

Deelnemers krijgen voorafgaand een opdracht thuis voor het beschrijven van een idee voor een workshop, waarmee ze in deze tweedaagse aan de slag willen gaan.

Doelgroep

Deze Inspiratiedagen zijn bedoeld voor (oud)studenten van Land van Rouw en andere professionals die willen leren hoe ze een workshop kunnen vormgeven en uitvoeren. We werken met een groep van maximaal 24 personen.

Gwen Timmer

Gwen Timmer werkt als trauma- en verliestherapeute, supervisor en opsteller vanuit haar bedrijf Parabel. Ze geeft trainingen aan mensen, die met mensen werken rondom o.a. trauma, (complexe) rouw, hechting en persoonlijke groei. Ze heeft zes jaar cursisten in de trainersopleiding van Phoenix Opleidingen begeleid in het maken van hun persoonlijke trainingsontwerp. Uitgangspunt bij trainingen op het niveau van persoonlijke groei is, dat de trainer zelf het belangrijkste instrument is.

Praktisch informatie

Datum: 30 en 31 mei 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Accreditatie: wordt aangevraagd.

Kosten: Studenten Land van Rouw € 395,-  Oud-studenten en andere geïnteresseerden € 450,- inclusief koffie/thee en lunch. Overnachting is niet inbegrepen, kun je wel zelf regelen met De Poort.

Locatie: Conferentieoord De Poort Meld je aan