Agenda

Wiens tranen huil ik? Anna Birnie 2003
vr 24/11/2023

Inspiratiedag: De muzen aan het woord

Met: Anna Birnie

Werken met kunst in coaching, therapie en training

De muze komt en gaat
mooier dan ik ooit heb durven dromen
alsof ze in vergeten tijden
aan mij beloofd was
en ik haar
ondanks het leven
nooit ben vergeten.

Ze kruipt tussen de uren
waarin ik mij slapeloos wentel
tot zij zichzelf aan mij openbaart
duidelijk als een uitgekiend verhaal.

Claire van den Abeele

Rouw heeft iets groters nodig om te kunnen dragen. Veel mensen vinden daarin het antwoord bij de muzen. De muzen, de negen getalenteerde godinnen uit de Griekse wijsheid, worden in verband gebracht met innerlijke groei. Zij stimuleren een naar binnen gerichte blik en bieden steun vanuit een geïnspireerde wereld. Niet alleen aan kunstenaars, maar aan iedereen die kijkt en luister naar kunst.

Kunst laat in haar woordeloze expressieve taal onze ziel spreken. Zo kan het onbenoembare benoemt worden, kunnen we onthullen wat liever nog verhult blijft en kan betekenis gegeven worden. Maar het allerbelangrijkste is, dat kunst een ruimte creëert groter dan jij en ik waarin we elkaar kunnen ontmoeten. Om te dragen, maar ook om te prikkelen en uit te dagen.

Inhoud

Tijdens deze inspiratiedag werken we met de kunsten en leer je deze in te zetten in het begeleiden van mensen met persoonlijke en professionele vragen. Aanbod komen o.a. het ontmoetingsmodel, reflectief en actief werken met de muzen en het creatieve proces in het begeleiden van mensen. En natuurlijk gaan we aan de slag met verschillende werkvormen. Wat is jouw muze en wat kan deze jou en je cliënten brengen?

Doelgroep

Deze Inspiratiedag is bedoeld voor (oud)studenten van Land van Rouw en collega’s die willen leren werken met de kunsten. De groep bestaat uit maximaal 24 mensen.

Anna Birnie

Anna Birnie is rouw- en traumatherapeute en beeldend kunstenaar. Samen met collega Mirjam Dirkx schreef zij het boek De Muzen aan het woord, werken met beeld en muziek in coaching, therapie en training. Zij is als supervisor en trainer verbonden aan Land van Rouw.

Praktisch informatie

Datum: 24 november 2023 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kosten:  € 225,- inclusief koffie/thee en lunch.

Locatie: Conferentieoord De Poort 

 Meld je aan