Ons team

Annemijn Birnie

Anna Birnie

opleider

Anna Birnie is trainer in de uitstroom Omgaan met verlies

In de ontmoeting met mensen verwelkom ik zowel de nacht als de dag. Hoe dieper we durven te rouwen, hoe voller de levensstroom.

‘Het leven nemen met alles wat er is en alles wat er niet is. Dat vind ik de grootste klus die er is. Ik heb ervaren dat als ik werkelijk durf te voelen wat mijn verliezen voor mij betekenen, welk effect sommige traumatische ervaringen op mij hebben gehad, ik ontrafel wat van mij of van een ander is, ik ook zoveel meer geniet. Dan heb ik contact met mijn eigen levensstroom en kracht. En kom ik als vanzelf naar buiten met wat voor mij echt belangrijk is. Ik weet mij meer en meer gedragen in dat wat groter is dan jij en ik. Die ruimte neem ik mee in mijn begeleiding, individueel en in groepen. Daarbij zijn de muzen (kunst), werken met het lijf/adem en (sjamanistische) rituelen een bron van plezier en steun.’

Anna volgde naast de kunstacademie diverse opleidingen bij Phoenix Opleidingen, Traumaopleidingen bij o.a. Gwen Timmer en Vivian Broughton, lichaamsgerichte trainingen en werkte met wisdomkeepers uit verschillende tradities. Zij is auteur van het boek De muzen aan het woord, werken met beeld en muziek in training, therapie en coaching. Zij is werkzaam in haar Praktijk de muzen en moeder van 2 kinderen.