Ons team

Tanja van Roosmalen

Tanja van Roosmalen

gastopleider

Tanja (1969) is opleider in de opleiding Omgaan met Verlies Kinderen & Jongeren groep 14. In Sint Anthonis werkt ze vanuit haar praktijk LEF Verliesbegeleiding rondom het thema ernstige ziekte in een gezin. Als orthopedagoog en ambulant begeleider heeft ze veel ervaring opgedaan in een academisch ziekenhuis en in het onderwijs. Ze blijft betrokken als gast-opleider in de uitstroom Omgaan met verlies Kinderen & Jongeren als het gaat over traumatisch verlies.

Kinderen en jongeren zijn geen kleine volwassenen. Ze hebben basisveiligheid nodig om hun kwetsbaarheid te laten zien. Dat vraagt om vertrouwen en nabijheid.

Tanja schreef meerdere publicaties en is hoofdauteur van het boek Een pleister tegen tranen. Ze is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en aan het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg. Tanja leeft samen met Patrick en is moeder van twee kinderen.

Opleidingen: Therapeutische vervolgopleiding Werken met gestolde rouw (Land van Rouw), Opleiding Omgaan met verlies Kinderen & Jongeren (Land van Rouw), Orthopedagogiek (Radboud Universiteit Nijmegen) Traumawerk (dr. Franz Ruppert, Gwen Timmer, Margriet Wentink), Rots en Water basistraining en psychosociaal trauma (Freerk Ykema, Harriette Modderman), de SCHIP-training bij het Maatschap van Rouwtherapeuten en verschillende trainingen rondom werken met beeldtaal en tafelopstellingen.