Agenda

Jan Kortie – stembevrijder
do 29/03/2018

Inspiratiedag: Jouw ziel wil zingen

Met: Jan Kortie

Over het au in de rouw

Zingen hoort bij ons mens-zijn.
Het is even natuurlijk als ademhalen.

De menselijk stem is een uniek instrument. Via de stem maken we onszelf hoorbaar, vertellen we ons verhaal, delen we onze pijn en onze vreugde. De stem is ook heel sensitief, we komen er ook onze schroom en onze bevangenheid tegen. Deze dag neemt Jan Kortie ons mee op weg naar meer vrijheid. Alles wat we durven laten horen aan onszelf en aan elkaar brengt ons bij meer vrijheid, meer ruimte en meer verbinding. En zingen is daar een ongeëvenaarde ingang voor. Voor iedereen, ongeacht hoe jij zelf of anderen denken over jouw zingen.

Inhoud

We gaan op deze dag allerlei oefeningen doen die ons op dat pad kunnen helpen. Wat wil jouw stem doen? Waar vind je de stroom van muziek die jou moeiteloos meevoert, waar je niet meer je best hoeft te doen, waar je niet meer jezelf hoeft in te houden of juist te forceren? En natuurlijk gaat het ook over: wat heeft de stem ons te bieden als het gaat om rouw en verlies? Wat gebeurt er als je au zegt of zelfs zingt?

We gaan ook samen mantra’s zingen, die ons helpen om contact te maken met diepere lagen in onszelf. En we zullen samen stil zijn, omdat stilte en muziek zo elkaar kunnen versterken, en samen troostend en helend werken. En ons doen voelen hoe krachtig we in wezen zijn.

Doelgroep

Deze inspiratiedag is bedoeld voor iedereen voor wie rouw en verlies actueel zijn. Door eigen ervaring daarmee, of juist ook door professionele betrokkenheid daarbij. Ben je benieuwd naar wat stembevrijding daarin kan betekenen? Deze dag wil je daarin inspireren, en is tegelijk een vorm van zelfzorg. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, dus iedereen is welkom. Er is plaats voor ongeveer 100 mensen.

Jan Kortie

Jan Kortie is de grondlegger van stembevrijding. Hij ontwikkelde in de loop van de afgelopen 35 jaar een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen en schreef daar ook een boek over, getiteld Jouw ziel wil zingen. Hij richtte de Academie voor Stembevrijding op waar hij, met de collega’s die door hemzelf zijn opgeleid, tal van activiteiten aanbiedt, op allerlei plaatsen. Die zijn zowel gericht op het individuele proces van bevrijding als op de ervaring van gezamenlijkheid: workshops, mantra-avonden, zang- en stilteretraites en de Opleiding tot Stembevrijder.

Praktische Informatie

Datum: 29 maart 2018 Witte Donderdag van 10.00 uur – 16.00 uur.

Kosten: € 95 inclusief koffie/thee en lunch.

Locatie: Conferentieoord De PoortMeld je aan