Agenda

fotograaf Jelmer Jeuring
do 06/04/2023

Inspiratiedag met avond: Persoonlijk leiderschap

Met: Wibe Veenbaas

Dilemma’s in het leerlandschap van de rouwbegeleider

Op deze inspiratiedag werkt Wibe met ons aan de fundamentele menselijke dilemma’s die zich voordoen in het werkveld van de rouwbegeleider. De bestaansdilemma’s die in de wortels van alle mensen wonen, brengen ook illusies met zich mee; de illusie dat we de pijn en het diepe verlies voor de ander kunnen herstellen en de stille verwachting dat rouw voorbij kan gaan. Beide hebben grote impact op de ontmoeting met de mens die op de deur van onze praktijk klopt, in de confrontatie met rauwe kant van het bestaan.

Wij hebben een beroep waarin de illusie om het voor de ander ‘in orde te maken’ haaks staat op pijnlijke levenservaringen waar een antwoord dat oplossing biedt ontbreekt. Juist waar je in de ontmoeting met een cliënt met lege handen staat, roept alles in je om in actie te komen en de pijn te verhelpen. Precies op dat cruciale moment springt de wachter tevoorschijn, de mythische sfinx die ons voor opgaven stelt in ons persoonlijk leiderschap.

Wibe neemt ons mee op een reis door ons persoonlijk leiderschap langs de dingen die niet overgaan; hoe ga je met de dilemma’s die met het bestaan gegeven zijn om? Hoe herken je de wachter die verschijnt om je persoonlijk leiderschap op de proef te stellen en wat zijn de opgaven en raadsels waar ze je voor stelt? En de meesterproef die ze met zich meebrengt: hoe geef je antwoord?

Een reis door de existentiële dimensie van het menszijn in het land van rouw; wat we daarin kunnen doen en wat we hebben te laten.

Werkwijze

Wibe werkt met kleine opstellingen, opdrachten en met vragen van de deelnemers zelf vanuit het principe dat we de ander alleen kunnen dienen als we onszelf als instrument gebruiken.

Doelgroep

Voor (oud)studenten en collega’s die op ontdekkingsreis willen gaan door hun persoonlijke leiderschap. De groep bestaat uit maximaal 24 personen. Als je nog niet bekend bent in het Land van Rouw en wel interesse hebt in deze dag neem contact op met het secretariaat.

Wibe Veenbaas

Wibe is een van de grondleggers van Phoenix-opleidingen in Utrecht en auteur van vele publicaties zoals Persoonlijk leiderschapVonken van Verlangen, De Maskermaker en Op verhaal komen. Hij is een meester op het vlak van de ontmoeting en de menselijke beweging en bewogen zijn. Hij is een begenadigd verteller en weet mensen met zijn metaforen ten diepste te raken. Wibe is gastopleider in onze Therapeutische Vervolgopleiding Werken met gestolde rouw en voor ons een groot leermeester.

Praktische Informatie

Datum: donderdag 6 april 2023 van 10.00 tot 21.00 uur.

Accreditatie: door Register Vaktherapie met 9 punten geaccrediteerd.

Kosten: Studenten van Land van Rouw € 295,-. Oud-studenten en andere geïnteresseerden € 395,- inclusief koffie/thee, lunch en diner.

Locatie: Conferentieoord De Poort Meld je aan