Nieuws

Stapeltjesverdriet
di 27/02/2018

Nu als Ebook: Stapeltjesverdriet

Stilstaan bij wat is

In 2008 deed Sabine Noten belangrijk onderzoek naar heel jong verlies en de gevolgen daarvan op het beleven van later verlies. De resultaten van dit onderzoek staan beschreven in het boek Stapeltjesverdriet dat nu ook verkrijgbaar is als Ebook.

Recensie Wibe Veenbaas:

‘Stapeltjesverdriet is het resultaat van een kwalitatief onderzoek naar de impact van verlies op het leven van het jonge kind. Met het hart als werkruimte onderzocht Sabine Noten de verlieservaring waar ook de allerkleinste weet van heeft, ook al heeft het nog geen taal om het onbenoembare te verwoorden. In Stapeltjesverdriet deelt Sabine haar rijkdom aan inzichten en ervaringen uit dit verkennend onderzoek.

Sabine Noten is haar eigen weg toegewijd. Ze verbindt haar ervaring met haar ambacht, waardoor zij aanwezig is in haar onderzoek. Zij verkent en beschrijft verliesfenomenen met haar hart als zintuig. Hierdoor is Stapeltjesverdriet zowel een inzichtgevend als een ontroerend werk.

Ik beveel dit boek van harte aan: alle mensenkinderen, groot en klein, staan immers voor de taak om rond te komen met verlies. Hierbij hebben we een context nodig, waarin verlies plek en betekenis kan hebben. Het is van belang dat wij de wezenlijke plaats van verlies in het leven van binnenuit begrijpen, zodat gemis tot inspiratie kan leiden en de zingevende dimensie van het bestaan zich kan openen. In Stapeltjesverdriet leren we van de allerjongsten over de invloed van verlies en over de helende condities om het verlorene plek te geven.’