Agenda

PHOTO-2021-10-17-20-07-35 2
vr 29/09/2023

Masterclass: Dood-eng

Met: Theater TRAXX en Tanja van Roosmalen

Over rouw en verlies in het gezin

‘Je kunt niet tegengaan dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken’ 

Chinees spreekwoord

Theater TRAXX

Dood-eng is een nieuwe voorstelling van TRAXX met in de hoofdrol Marjet van der Wal, oud-student aan onze opleiding. De voorstelling, met als doelgroep groep 7 en 8 van de Basischool en groep 1 en 2 van de Brugklas, gaat over rouw en verlies en wil graag de angst voor thema’s als rouw om de dood, scheiding, verhuizing van vriendjes etc, wat verzachten en normaliseren.

De voorstelling Dood-eng gaat over Sanne van 10 jaar en haar grote broer Rafael van 13 jaar. Ze wonen samen met Papa Stef. Papa en mama zijn gescheiden maar nog steeds dikke vrienden. Sanne is een nieuwsgierig meisje en ze stelt graag heel veel vragen… tot grote ergernis van haar broer Raffie. Op een dag slaat het noodlot toe en is Rafael er niet meer.

Ze snapt er helemaal niets van, ze ervaart onbegrip en is nieuwsgierig over de dood en heeft allemaal nieuwe gevoelens die ze niet kende (rouw). Met deze vragen loopt ze tegen een muur van angst en vermijding aan in haar omgeving. Uiteindelijk deelt ze alles maar met haar overleden broer Raffie en doet ze net of hij weer leeft.

TRAXX maakt educatief theater rondom thema’s die er toe doen in het leven, maar waar niet iedereen gemakkelijk over praat, of goed mee om kan gaan. Naast dynamische theatervoorstellingen, zorgen ze voor een uitgebreide en open nabespreking.

Tanja van Roosmalen

Na de voorstelling zal Tanja van Roosmalen vanuit diverse invalshoeken duiding geven aan de thematiek van rouw in een gezin met kinderen. Ze staat stil bij de impact die een ingrijpend verlies heeft op ouders en kinderen, bij de dynamiek die door de leegte in het gezin in gang wordt gezet en welke sleutels bijdragen aan gezinsveerkracht. Tot slot is er aandacht voor wat het van een professional vraagt om goed af te stemmen op hulpvragen.

Tanja is werkzaam in haar praktijk LEF Verliesbegeleiding. Ze werkt o.a. in gezinnen die geconfronteerd worden met een ingrijpend verlies door ziekte of een overlijden. Daarnaast is ze gastopleider in onze opleiding, trainer en auteur.

Praktisch informatie

Datum: 29 september 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Accreditatie: Register Vaktherapie wordt aangevraagd.

Kosten: Studenten van Land van Rouw € 75,- Als je in het voorjaar van 2023 onze opleiding hebt afgerond mag je je inschrijven als student. Oud-studenten en andere geïnteresseerden € 95,- inclusief koffie/thee.

Locatie: Conferentieoord De Poort

 Meld je aan