Nieuws

3
di 05/05/2020

Kijktip: Wolkenzusje

Door Sara Kolster, oud-student van onze opleiding.

Tijdens onze opleiding maakte Sara in samenwerking met Laura Stek de ontroerende radiodocumentaire: Toen ik vijf wasEen persoonlijk verhaal over jong verlies: de dood van haar zusje Anna en de impact ervan op haar gezin. 

Nu heeft Sara opnieuw een prachtige korte film gemaakt. Wolkenzusje toont de impact van verlies op jonge leeftijd door de ogen van een jongere zus wier leven gewoon doorgaat. “Soms ben ik uit het niets verdrietig en dan weet ik niet waarom.”

Toen Kess bijna vijf was overleed haar oudere zus Bo. Sindsdien leeft ze in een huis vol herinneringen. Omdat Kess voor het eerst naar de middelbare school gaat en nieuwe vrienden gaat maken, vraagt ze zich af of ze over de dood van haar zus moet vertellen of dat ze haar, in gedachten, voor zichzelf wil houden.

In deze korte film over rouw en identiteit stelt Kess zichzelf de vraag in hoeverre ze wil dat haar nieuwe klasgenoten weten over haar overleden zus. Ze praat sowieso niet graag over dingen die met Bo te maken hebben, tenzij het een hele goeie vriend of vriendin betreft. Ze wil niet dat zij medelijden met haar hebben; ze wil onafhankelijk van haar zus beschouwd worden en haar eigen verhaal creëren.

De gedachten van Kess en de dingen die ze over Bo vertelt worden vergezeld door oude videobeelden van de zussen en door animaties in inkt.

Lees hier het interview met Sara Kolster.