Agenda

Fotograaf Jelmer Jeuring
di 05/07/2022

Inspiratiedag: Familieopstellingen met kinderen, jongeren en verlies!

Met: Ingrid Dykstra

Ingrid Dykstra begeleidt familieopstellingen op een bijzondere en zorgzame manier. Ze werkt met gezinnen waar een probleem speelt en alle gezinsleden zijn welkom, inclusief de allerkleinsten. Er is een belangrijke lijfspreuk: ouders en verzorgers moeten, kinderen mogen! Kinderen mogen zelf het gezin neerzetten zoals zij dat zien en mogen voor zich zelf een representant zoeken. Als ze genoeg hebben gezien mogen ze lekker gaan spelen. Ingrid laat zien en voelen hoe belangrijk het is dat alle gezinsleden een eigen plek kunnen innemen en dat de ouders en verzorgers verantwoordelijkheid hebben te nemen voor hun eigen (verlies)verhaal.
Ingrid werkt ter plekke met gezinnen of met vragen van deelnemers, na iedere opstelling is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen.

Doelgroep

Deze Inspiratiedag is bedoeld voor (oud)studenten van Land van Rouw en andere professionals die met ouders, kinderen en jongeren werken en Ingrid willen zien werken met gezinnen rondom verlies. Deelnemers hebben de mogelijkheid om gezinnen die ze in begeleiding hebben uit te nodigen voor een opstelling of zelf, met het eigen gezin, een opstelling te doen. Ook ouders, die met een andere blik naar hun kinderen willen kijken, zijn van harte welkom. De groep bestaat uit maximaal 24 personen.

Ingrid Dykstra

Ingrid is een zeer ervaren en internationale gerenommeerde gezins- en familietherapeute. Ze schreef twee prachtige boeken: ‘Kind en familielot’ en ‘Familieopstellingen met kinderen en jongeren’. In Hamburg heeft zij een praktijk voor advies, therapie en ondersteuning van ouders en kinderen. Zij werkt o.a. samen met jeugdzorg, kinderbescherming en rechtbanken die gezinszaken behandelen. Ze heeft een Nederlandse opa waardoor het seminar in het Nederlands kan plaatsvinden.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 5 juli 2022 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Accreditatie: in aanvraag

Kosten: Indien je op de dag van de Inspiratiedag student bent van Land van Rouw € 195. Oud-studenten en andere geïnteresseerden € 225 inclusief koffie/thee en lunch.

Locatie: Conferentieoord De PoortMeld je aan