Agenda

voorkant nachtelijke reis
do 16/05/2019

Inspiratiedag: de Nachtelijke reis

Met: Bas Klinkhamer

Dromen als bron van hulp

In de nacht tijdens de slaap staat dat deel van onze hersenen dat onze sociale aanpassing en controle regelt op een laag pitje. Dromen tonen de angsten, wijsheid, verlangens, gevoel, intuïtie en alles wat vanuit het onderbewuste aan de oppervlakte wil komen. Dromen zijn een uitstekend middel om met mensen te spreken over datgene wat ze binnen ervaren maar waar ze zich (nog) niet van bewust zijn. Wat je overdag meemaakt krijgt door de reis in de nacht een verrassend perspectief. Menig droom vertelt je hoe je er werkelijk voor staat en wat zich ten diepste in je roert.

Inhoud

In deze dag vertelt Bas hoe je de dromenwereld als bron van hulp kunt ontsluiten en hoe je dromen richtinggevend kunnen zijn in grote en kleine keuzemomenten van je leven. Hij vertelt over zijn ervaringen en hij gaat nader in op de inhoud van zijn boek de Nachtelijke reis. In dit boek laat hij zien hoe dromen je meevoeren op een reis door de nacht langs verschillende dimensies van je bewustzijn:

Dimensie van de psyche
Laat zien wat er psychologisch speelt in je onderbewuste, welke delen van je persoonlijkheid aandacht behoeven en hoe het staat met je ontwikkeling. Bijvoorbeeld je gevoeligheid, je behoefte aan erkenning, je dominantie, oerkracht of tederheid.

Dimensie van het innerlijk weten
Daar spreekt je eigen wijsheid tot je en tonen de dromen wat je weet, maar niet bewust van bent. Bijvoorbeeld hoe je relatie tot iemand is, welke richting je wil opgaan, welk zielsverlangen je hebt.

Dimensie van het mysterie
Het contact met de dromenwereld opent een wereld achter de wereld van de uiterlijke en direct zichtbare verschijnselen. In je dromen kun je voorspellende inzichten krijgen, in contact staan met gidsen, overledenen en zielen die niet in deze wereld bij je zijn maar wel in de droom.

Bas zal werken met dromen van deelnemers en ook vormen geven die de deelnemers met elkaar kunnen oefenen. Het belooft een inspirerende en dynamische dag te worden waarbij zeker niet alleen over dromen gesproken wordt maar we er ook mee aan het werk gaan en de dromen gaan ervaren.

Doelgroep

Deze inspiratiedag is bedoeld voor (oud)studenten, collega’s en iedereen die nieuwsgierig is naar dromen als bron van hulp. De groep bestaat uit maximaal 24 personen.

Bas Klinkhamer

Bas Klinkhamer is directeur van het ITIP School voor Leven en Werk. Hij heeft dertig jaar ervaring met het werken met de zielsvragen van mensen. Hij was de Dromendokter in het gelijknamige tv programma van de KRO en Anita Witzier, is regelmatig te horen op de radio bij radio 538, Q-music en radio 2, maakte de educatieve DVD ‘Het geschenk van je dromen’ en schreef drie boeken over dromen. In de retraites en bezinningsdagen die hij geeft maakt hij veel gebruik van dromen die hij ziet als boodschappen van de ziel.

Praktische Informatie

Datum: Donderdag 16 mei 2019 van 10.00 uur – 16.00 uur.

Accreditatie:  Register Vaktherapie heeft 5 punten toegekend.

Kosten: € 175 inclusief het boek de Nachtelijke reis, koffie/thee en lunch.

Locatie: Conferentieoord De PoortMeld je aan