Nieuws

corona
zo 16/01/2022

Corona maatregelen: We mogen weer van start!

update 16 januari 2022

Goed nieuws, we mogen weer opleiding geven op De Poort. Als opleidingsinstituut zijn wij afhankelijk van de regels die De Poort krijgt opgedragen van de overheid. Naast het verplichte corona-toegangsbewijs (QR-code inclusief ID check) en het thuis blijven bij klachten, de 1,5 meter maatregel en het dragen van mondkapjes in de wandelgangen en in de openbare ruimtes moeten we nu ook een mondkapje dragen tijdens de les.

Het horecagedeelte mag momenteel niet open, dit betekent voor ons dat we de lunch of het diner afhalen in het restaurant, we samen eten in de zaal of alleen op de kamer.
Omdat het belangrijk is om goed te ventileren werken we zoveel mogelijk met de ramen open. Kleed je warm aan, zorg voor laagjes, neem eventueel een extra vest, je sloffen en/of een dekentje mee.
Dringend advies is om een zelftest af te nemen vooraf een opleidingsdag, we zijn immers samen verantwoordelijk voor een veilig werkklimaat.

Op De Poort zullen maar een beperkt aantal groepen aanwezig zijn om een zekere rust te kunnen garanderen.

update 19-12-2021

Vanwege een nieuwe lockdown per 19 december, zoals aangekondigd door het kabinet, zal De Poort helaas ook moeten sluiten. Voor ons betekent dit dat alle opleidingsdagen gepland tot en met 14 januari 2022 niet door kunnen gaan. Wat we geleerd hebben van de eerdere lockdowns is dat het geen zin heeft om nu meteen met een alternatief plan te komen. We wachten de ontwikkelingen nog even af en houden jullie op de hoogte.

update 29-11-2021

Wij als opleidingsinstituut zijn afhankelijk van de regels die De Poort, als horecaondernemer, krijgt opgedragen van de overheid. Op 28 november zijn de nieuwe maatregelen ingegaan en vooralsnog zijn we nog steeds welkom op De Poort. Naast het verplichte corona-toegangsbewijs (QR-code inclusief ID check) en het thuis blijven bij klachten, gaan we weer terug naar de 1,5 meter maatregel en het dragen van mondkapjes in de wandelgangen en in de openbare ruimtes. Het horecagedeelte sluit om 17.00 uur. Voor ons betekent dit dat we tijdens een tweedaagse het diner afhalen in het restaurant, we samen eten in de zaal of alleen op de kamer. Omdat het belangrijk is om goed te ventileren werken we zoveel mogelijk met de ramen open. Kleed je warm aan, zorg voor laagjes, neem eventueel een extra vest, je sloffen en/of een dekentje mee. Neem zo nodig een zelftest af vooraf een opleidingsdag, we zijn immers samen verantwoordelijk voor een veilig werkklimaat.

25-09-2021

Vanaf 25 september 2021 vervalt de 1,5 meter maatregel met als positieve consequentie dat we weer zonder beperkingen op De Poort kunnen verblijven. Echter als horecaonderneming heeft De Poort de verplichting om de corona-toegangsbewijzen (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag) van hun gasten te controleren. Concreet betekent dit voor onze studenten en opleiders dat ze in bezit moeten zijn van een corona-toegangsbewijs, een QR code via de app of op papier. Deze QR code  zal vooraf iedere lesdag bij aankomst op De Poort worden gescand.
Er wordt op geen enkele wijze medische of privacy gevoelige informatie getoond, opgeslagen of gedeeld.
Informatie over hoe je een corona toegangsbewijs kan regelen en over het scannen vind je op de site van de Rijksoverheid.

Het is de moeite waard om de overweging en achtergrond van De Poort te lezen, bij deze laatste ontwikkelingen. Wij als gasten van De Poort respecteren deze overweging en dus ook de regels die De Poort krijgen opgedragen van de overheid. Samen zijn we verantwoordelijk voor een veilig werkklimaat tijdens onze opleiding. Laten we hopen dat deze regel niet te lang gaat duren.