Nieuws

corona
di 16/03/2021

Corona en lockdown

We kiezen voor zoveel mogelijk zekerheid in een onzekere tijd!

Het is onzin
zegt het verstand
Het is wat het is
zegt de liefde
Het is tegenslag
zegt de berekening
Het is alleen maar pijn
zegt de angst
Het is uitzichtloos
zegt het inzicht
Het is wat het is
zegt de liefde….

De lockdown is verlengd tot en met 30 maart. Het blijft onzeker wat wel of niet kan na 30 maart op de Poort, het is ook weer afhankelijk van de volgende persconferentie en of de derde golf doorzet. Daar willen we niet op wachten, we hebben allemaal behoefte aan duidelijkheid.

In overleg met ons team hebben we besloten alle les en examendagen over de meivakantie heen te tillen. Dit betekent dat we ervan uitgaan dat we vanaf 10 mei weer in een veilige omgeving kunnen werken op de Poort. Hiermee kiezen we voor zoveel mogelijk zekerheid in een onzekere tijd.

De nieuwe groepen, die oorspronkelijk in januari zouden starten, verzetten we naar september van dit jaar. Organisatorisch is het niet haalbaar om deze groepen nog voor de zomer op te starten, omdat we de continuïteit niet meer kunnen bieden die essentieel is voor een nieuwe groep.

Concreet betekent dit dat wij weer opnieuw alle programma’s, van zowel de lopende- als de nieuwe groepen, onder de loep gaan nemen. We borduren zoveel mogelijk voort op de data die al bekend zijn en daarbij zoeken we naar aanvullende data om het programma rond te maken. We zullen onze studenten zo snel mogelijk op de hoogte brengen van het nieuwe programma.

Onze visie

Omdat wij de kwaliteit van de opleiding willen waarborgen, kiezen we niet voor online lesgeven. Het past niet bij wie we zijn en onze wijze van werken. Wij blijven de opleiding aanbieden zoals die oorspronkelijk is bedoeld en we willen onze studenten in levende lijven ontmoeten, met als gevolg dat we de opleidingsdagen uitstellen zolang het nodig is.
Al weken staan we in de startblokken wachtend op het sein dat we weer mogen beginnen en eerlijk is eerlijk, soms worden wij er ook moedeloos van. We willen zo graag en we weten immers uit ervaring dat het ook kan in de veilige omgeving van de Poort. Het einde van de crisis komt langzaam in zicht, maar we zijn er nog niet en het venijn zit in de staart.

Ondertussen houden we wel contact met onze studenten, we proberen zo transparant mogelijk te zijn in ons beleid. We bieden online-meetings aan met de (intervisie)groep en de opleiders, we hebben een instructiefilmpje gemaakt voor online intervisie en met regelmaat sturen we leer-, kijk-, luister-en leestips. Alles met het doel om elkaar persoonlijk en professioneel te blijven ontmoeten in deze verwarrende tijd die ook over verlies en rouw gaat.

In deze tijd is het belangrijk om in contact te blijven met jezelf en je hulpbronnen. Zoek elkaar (intervisie- en jaargroep) op, blijf elkaar (online) ontmoeten, deel wat deze tijd met je doet en wat jij hebt te verduren en vraag wat je nodig hebt. In tijden van verlies en rouw hebben we getuigen nodig, een kring van mensen die present willen zijn en ons willen ontmoeten in het verliesverhaal. Het leerproces staat niet stil, we zitten er met z’n allen middenin.

We zijn dankbaar voor de samenwerking met ons team en onze vrienden van de Poort en voor het vertrouwen dat we krijgen van onze studenten. Daarbij blijven de inschrijvingen voor onze opleidingen binnen komen. Het is hartverwarmend.

We blijven in contact, houden moed en wachten in vertrouwen!

Het is belachelijk
zegt de trots
Het is lichtzinnig
zegt de voorzichtigheid
Het is onmogelijk
zegt de ervaring
Het is wat het is
zegt de liefde

Erich Fried