Agenda

Afbeelding1
do 06/10/2022

Inspiratiedag: Begeleiding van vrouwen met een miskraam of abortus

Met: Miriam van Kreij

Kun je missen wat nooit zichtbaar, wat nooit zag de zon?

Kun je missen wat geen later maar wel met begin begon?

Kun je missen wat geen waar werd, enkel wens bleef dat moment?

De lege buik, vol met de droom van een kind dat je niet kent

Jentl van Wijk

Wat doe jij als je cliënt vertelt over haar miskraam of abortus? Of als je dat leest in haar intake? Veel begeleiders voelen zich ongemakkelijk. Ze weten niet goed welke vragen ze kunnen stellen of welke werkvormen ze kunnen inzetten. Jammer voor de cliënt die niet de beste begeleiding krijgt, maar ook voor jou als begeleider, omdat je voelt dat je iets laat liggen.

Als rouwbegeleider is het van belang dat je kennis hebt over omgaan met verlies in de zwangerschap. Een miskraam of abortus kan namelijk cruciaal zijn voor de vraag waarmee de cliënt bij jou komt, over haar loopbaan, relatie of gezondheid bijvoorbeeld. Het kan ook een trigger zijn voor andere verliezen in het leven, of andersom…

Inhoud

Wat leer je tijdens deze interactieve inspiratiedag?

  • 7 manieren waarop een miskraam of abortus impact kan hebben
  • 3 cruciale verschillen met later verlies (in de zwangerschap of na de geboorte)
  • Hoe peil je of de miskraam of abortus van belang is voor je cliënt? (met checklist!)
  • Wat kun je in jouw praktijk/werkomgeving doen rond miskramen en abortus?

Het kan zijn dat het thema je ook persoonlijk raakt. Je bent welkom om erover te vertellen, maar voel je zeker niet verplicht. We werken deze dag met interactieve werkvormen, zodat je veel kunt ervaren.

Doelgroep

Deze Inspiratiedag is bedoeld voor (oud)studenten van Land van Rouw en andere professionals die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. De groep bestaat uit maximaal 24 personen.

Miriam van Kreij

Miriam is de oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Ruim 10 jaar geeft ze persoonlijke begeleiding aan vrouwen en koppels na een miskraam of abortus. Haar werk is o.a. gebaseerd op systemisch werk en NLP.

Ze is de auteur van Begeleiding van vrouwen met een miskraam, Als je je kindje verliest in de zwangerschap en Begeleiding na een afgebroken zwangerschap of abortus.

Miriam geeft al jaren de geaccrediteerde opleiding tot miskraam- en abortuscoach. Meer informatie vind je op haar website.

Praktische informatie

Datum: donderdag 6 oktober 2022 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Accreditatie: in aanvraag

Kosten: Indien je op de dag van de Inspiratiedag student bent van Land van Rouw € 195. Oud-studenten en andere geïnteresseerden € 225 inclusief koffie/thee en lunch.

Locatie: Conferentieoord De PoortMeld je aan